Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties verspreid in en om de stad opruimacties: Nieuwezijds Voorburgwal, Vondelpark, Sarphatipark in Amsterdam (13.00 uur) en Keizer Karelpark (09.30 uur) in Amstelveen. Aanmelden voor de actie:  https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7.

In aanloop naar deze dag worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd op de maandagen 7 en 14 september (20.00 uur). Aanmelden voor de actie:  https://forms.gle/DMcwftxc5bs5titf7.

Fotojournalist

Die geven een inkijkje in het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dick de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company.

De afgelopen jaren bracht fotojournalist Kadir van Lohuizen de wereldwijde desastreuze gevolgen van de stijgende zeespiegel en klimaatcrisis in beeld. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire Na ons de zondvloed en de tentoonstelling Rijzend water in Het Scheepvaartmuseum en het project Wasteland. Hij staat centraal op de meeting op maandag 7 september.

Aanmelden voor dat webinar: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUodu2prz4rHdEdIaLxhemucJLHM1t5QEZe

Zwerfinator

Maandag 14 september om 20.00 uur: Dirk de Groot, de Zwerfinator en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company.

Dirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van afval. Werkt zijn aanpak en wat kunnen we zelf doen om het tij te keren? Dat is de vraag die 14 september onderwerp van gesprek is.

 The Heineken Company draagt net als JCI bij aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. Tijdens dit webinar vertelt Heineken hoe zij omgaan met waste management en zich inzetten voor een circulaire economie.

Aanmelden voor het webinar: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvceusrzsvG9QL3-3qc–vBf70iPpgUXtD

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

  JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren zij diverse initiatieven om, in eigen omgeving, ‘positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren’. Wereldwijd zijn er meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd. www.jci.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.