Over ernstige ongelukken op Beneluxbaan en Legmeerdijk heeft het CDA in de gemeenteraad vragen gesteld aan verkeerswethouder Rob Ellermeijer. Zij betreffen respectievelijk de kruising bij Gondel en te hard rijden op de Legmeerdijk. Ter verbetering van de veiligheid moeten maatregelen worden getroffen, zoals plaatsing van camera’s, die ook een preventieve werking zouden hebben, denkt CDA-fractievoorzitter Pier Rienks.

Voor Amstelveenlijn werden drie kruisingen verdiept aangelegd. “Bij het kruispunt Beneluxbaan met Gondel bleek dit niet noodzakelijk en is besloten niets te veranderen. Terwijl dat een belangrijke ontsluiting is voor bewoners van de wijken Waardhuizen en Middenhoven richting de Beneluxbaan”, zegt Rienks, die ook opmerkt dat lange wachttijden het stoplicht kenmerken en automobilisten hard rijden bij Gondel. “De situatie bij de kruising moet verbeterd worden om nog meer ongelukken in de toekomst te voorkomen.”

Onderzoek

Hij wil van de wethouder weten of de verkeerssituatie ter plekke in het verleden wel eens is onderzocht qua verkeersveiligheid en, zo ja, of dan de uitkomsten daarvan bekend wil maken. Ook vraagt Rienks zich af waarom bij de aanleg van de Amstelveenlijn niet gekozen is voor het verhogen van de verkeersveiligheid op de kruising van de Beneluxbaan met Gondel.

Door rood

Deze zomer waren er ook diverse ongevallen met grote schade en letsel op de provinciale Legmeerdijk. “Uit onderzoek is gebleken dat de ongevallen vaak veroorzaakt worden door een combinatie van hoge snelheid, weinig zicht en het negeren van rood licht”, zegt Rienks. Volgens hem beloofde de provincie een jaar geleden maatregelen te treffen. Wanneer gebeurt dat dan, vraagt de CDA-er.

En of de wethouder bereid is er bij de Provincie op aan te dringen die versneld uit te voeren. Overigens ligt een deel van de Legmeerdijk op het grondgebied van Aalsmeer en daarom is afstemming met die gemeente volgens hem noodzakelijk. “Heeft het college contact met Aalsmeer over dit gevaarlijke verkeersgebied?” vraagt hij.

Foto: RTVA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.