Op de Open Dag ter viering van de 51ste verjaardag van het Maatschappelijk en Ontmoetingscentrum (MOC) aan de Lindenlaan trok eigenlijk weinig bezoekers vrijdag. Tegenwoordig is het MOC in gebruik als Buurtkamer voor Keizer Karelpark. Vorig jaar was ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan een uitbundiger feest, namens de gemeente geopend door wethouder Marijn van Ballegooijen.

Er was eerlijk gezegd ook meer te beleven in het feest vierende gebouw. De organisatoren hadden de smaak te pakken gekregen en wilden ook een jaar later die verjaardag van het pand niet zonder meer voorbij laten gaan. Maar het aantal bezoekers viel toch een beetje tegen. De acht banen voor Midget Golf (zes buiten en twee binnen) trokken weinig spelers, wat mogelijk voor de buitenbanen het gevolg van het (vooral ’s middags) slechte weer was.

Proeflessen

Er waren trouwens wel proeflessen Nederlands en Engels, een essentieel onderdeel van het reguliere programma van de Buurtkamer in een wijk die veel mensen met een migratie-achtergrond bevat. En ook de Crea Club gaf een demonstratie, alsmede Anja Timmermans, die een presentatie van op mindfulness gestoelde ‘midlife yoga’ gaf.  En ’s middags konden kinderen komen schilderen en potten bakken.

Ervaring

Het werd eigenlijk, zoals de bedoeling was, geen feest voor héél de buurt. Maar een interessante presentatie gaf het Team ED, waarvan de laatste letters voor Ervaringsdeskundigen staan. Het zin de psychisch in de knoop geraakten die kennelijk aan de reguliere hulpverlening van GGZ niet echt genoeg hebben. Roy Selder vertelde zo iemand te zijn. Hij begint volgend jaar een studie aan de Hogeschool van Amsterdam, maar is naar zijn zeggen van ver gekomen.

Hulp 

Kennelijk ontbreekt het de officiële hulpverleners aan mensen die zelf in de sores zaten. Aan ervaringsdeskundigen dus, die van de praktijk meer weten dan boeken en studies voorschijven. “Wij zitten eigenlijk tussen de hulpverleners en het weer vinden van een plaats in de samenleving in”, vertelde Selder. “Wij hebben ervaring met het euvel. Ik ben daar een voorbeeld van.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.