Royal Schiphol Group leed in het eerste helft van dit jaar een verlies van 246 miljoen. Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde halfjaarcijfers. De gevolgen van de COVID-19-pandemie voor Scholhol en in het algemeen voor de luchthavens van Royal Schiphol Group en de luchtvaartsector als geheel, zijn ongekend. Vorig jaar werd in de eerste zes maanden een winst van 133 miljoen euro geboekt.

In de eerste zes maanden van dit jaar registreerde Amsterdam Airport Schiphol een afname van het aantal passagiers met 62,1% tot 13,1 miljoen (vorig jaar nog 34,5 miljoen). Het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol is met 52,1% gedaald naar 115.952 (vorig jaar 242.107). Het vrachtvolume laat een daling zien van 14,5% naar 656.000 ton. Ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hadden een aanzienlijke terugval in het verkeersvolume.

AFSLANKING

Schiphol Group paste zich aan op de nieuwe situatie door de operatie af te slanken, wat dus neer komt op massaontslag, en een deel van de terminal op Schiphol gedurende de eerste maanden van de crisis te sluiten. Terwijl de luchthaven open bleef, werden de bedrijfslasten teruggedrongen, zegt het bedrijf. Schiphol Group is in aanmerking gekomen voor de NOW1 regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en heeft een aanvraag ingediend voor NOW2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.