Dominee Werner Pieterse van de Paaskerk, die om onverklaarbare redenen ‘stadsdominee’ wordt genoemd, schreef het voorwoord en zeventien nieuwe gebeden van het vorige week verschenen gebedenboek ‘‘Gebeden voor lichte en donkere dagen’.

In dit gebedenboek, verkrijgbaar in de boekwinkel voor een cent na € 25 en uitgegeven door Kok, staan tweehonderd gebeden van theologisch zeer uiteenlopende auteurs. Ter ‘bemoediging voor de tocht door het leven met thema’s als aanbidding, bezorgdheid, dankbaarheid, onrecht, vreugde, wanhoop en ziekte’, meldt de uitgever. Volgens Kok komt het hele leven aan bod, met zijn zonnige momenten en schaduwkanten. Het boek zou een selectie gebeden uit de christelijke traditie bevatten.

Alle religies

Ds. Pieterse is in zijn voorwoord nogal interreligieus bezig. Hij schrijft onder meer: “Bidden is geen ritueel dat voorbehouden is aan een godsdienst of religie. Het is het antwoord op het geheim van leven, op de erkenning van onze

Ds. Werner Pieterse

afhankelijkheid, op het diepe weten dat hoort bij het eigene van mens-zijn. Gebed heeft alle vormen, met en zonder woorden, aarzelend en vol zekerheid. Dit gebedenboek biedt inspiratie om op eigen wijze vorm te geven aan gebeden in lichten en donkere dagen.”

Elly Zuiderveld

Aan het boek werkten onder meer de evangelische (en oud-Amstelveense) zangeres Elly Zuiderveld mee, naast ex-priester Huub Oosterhuis en theoloog Stefan Paas en vele anderen. Onder meer Alla Avilova, Jan de Bas, Erik Borgman, Marga Haas, Theo van den Heuvel, Agnes Hoffschulte, Eline Hoogenboom, Samuel Lee, Marleen Schoonderwoerd, Rik Torfs en Philip Troost. Het is te koop (of te bestellen) bij de Amstelveense boekhandels. Kijk voor meer informatie op www.venstra.nl of www.pga-b.nl. ISBN9789043534758

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.