De jaarlijkse collecteweek voor KWF Kankerbestrijding in Amstelveen wordt gehouden van 30 augustus tot en met 5 september.  Er wordt, rekening houdend met de corona-maatregelen, weer huis-aan-huis gecollecteerd.

Wegens het coronavirus in aangepaste vorm dus, zoals op anderhalve meter afstand van de voordeur. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt secretaris Bas Gijsbers van collecteteam Amstelveen. “We hopen dan ook dat Amstelveners gul geven.”

1 op de 3

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast.

Levensreddend

Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Contactloos doneren via de mobiele telefoon kan ook, nu dit jaar wegens het coronavirus minder collectanten de straat op gaan om geld op te halen. Door nevenstaande QR-code te scannen kan men via de mobiele telefoon een gift overmaken aan het collecteteam uit Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.