Voorzitter Femke Halsema van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft hele delen van het Amsterdamse Bos tot verboden gebied verklaard tussen 24:00 uur en 06:00 uur. Dat is een besluit op basis van de Noodverordening COVID-19.

Gebleken is volgens de Veiligheidsregio dat verschillende locaties in het Amsterdamse Bos tussen 24.00-06.00 uur gebruikt worden als verzamelplaats voor het hangen in de openbare ruimte of het organiseren van en deelnemen aan illegale feesten. Het gaat dan voornamelijk om de locaties onder het viaduct van de Rijksweg A9, de Nieuwe Meerlaan, de A. Colijnweg en in het bos op of rond de heuvel tussen de Duizendmeterweg en de Bosbaanweg.

Groepen

Daar zijn geregeld grote groepen aanwezig, die zich niet storen aan de coronamaatregelen, zegt de Veiligheidsregio.  Het orgaan acht het aannemelijk dat de genoemde locaties als verzamelplaats gebruikt zullen blijven, waarbij ook voertuigen worden geparkeerd op parkeerplaatsen in beheer bij het Amsterdamse Bos, wat noopt tot het sluiten daarvan tussen 24:00 uur en 06:00 uur.

Het verbod geldt niet voor bewoners van woningen in het gebied en voor werkenden daar, zoals handhavers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.