Op woensdag 26 augustus (19.30 uur) wordt de Wijkraad Elsrijk opgericht in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138. Wie er bij wil zijn, moet zich wel aanmelden via www.stadsdorpelsrijk.nl, wegens de huidige beperkingen in verband met corona.

Wijkraad Elsrijk wordt een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan binnen Stadsdorp Elsrijk, die het wijkplan beoordeelt en advies geeft over de besteding van de subsidie- en sponsorgelden, de keuze en uitvoering van activiteiten.

Vleermuizen

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Deze keer gaat de natuurclub Elsrijk (vleermuizen) er op zaterdag 29 augustus mee aan de slag. Door heel Nederland worden er activiteiten zoals vleermuisexcursies georganiseerd. ‘Een goede plek om ze te spotten is het park achter de Kruiskerk’, zegt de natuurclub. ‘Ook langs het water vliegen er veel rond.’
Er zijn overigens verschillende soorten vleermuizen, met elk een eigen gedrag. Men kan ze rond het eigen huis in de schemering ook rond zien vliegen. Meestal zijn dat dan dwergvleermuizen, de kleinste die in ons land voorkomen. Onder leiding van een vleermuisdeskundige van het IVN gaat de club op pad met een batdetector. Voor de excursie krijgen deelnemers in een korte lezing een en ander te horen over deze boeiende vliegers.

Schilderen en meer
Elke vrijdag is er van 10 tot 12 uur in Huis Elsrijk, Graaf Aelbrechtlaan 138,
het crea-café / schilderclub. Die is bedoeld om een paar uurtjes gezellig door te brengen met mede wijkbewoners. Materiaal en koffie / thee zijn voor eigen rekening.

Zaterdag van 10 tot 12 uur is er een wandelclub in het Amsterdamse Bos. Verzamelpunt bij de parkeerplaats aan het einde van de Oude Karselaan achter de rood-witte paaltjes.

Dinsdag 1 september is er van 10:00 tot 12:00 uur handwerken in Huis Elsrijk.
Wel graag vooraf even aanmelden via de website. En elke woensdag kan men koffie komen drinken, ergens in de buurt, met de wijkcoach, aan wie men ook ideeën kwijt kan. Op 26 augustus kan men terecht op de Jan Lievensweg (groenstrook halverwege de straat) en op 2 september in de blokhut naast het Openluchttheater.

6 COMMENTS

  1. Persoonlijk snap ik niet goed waarom je meent jezelf met vleermuizen te moeten promoten.
    Het is dit dier dat bekend staat als zijnde verantwoordelijk voor vaak voor de mens fatale ziektes als hondsdolheid, MERS en recent COVID19. Natuurlijk zal er wel weer geroepen worden dat dit niet geldt voor de soorten die in Nederland voorkomen echter wetenschappelijk bewijs is hier niet voor.

  2. 23.000.000 bekende Corona (Covid19)geïnfecteerden en 800.000 dodelijke slachtoffers met dagelijks stijgende aantallen en jij vindt het een rare opmerking? Hoe wereldvreemd kan je zijn.

    • Nee, Olaf jij slaat enkel aan op het feit, dat het in communistisch China is begonnen, maar vergeet voor het gemak dat aanvankelijk de VS, UK, en Brazilië ook tot de ontkenners behoorden en dat we ons qua beschermingsmiddelen totaal afhankelijk hebben gemaakt van datzelfde China, enkel en alleen vanwege het Neo- liberale gedachtengoed, maw vanwege een miniem prijsverschil. Dat heeft totaal niet bijgedragen aan die 800.000 dodelijke slachtoffers zullen we maar zeggen.

      • Goed, kunnen dan nu weer terug naar waar mijn initiële bijdrage over ging? Lees die eerst nog even voordat je weer begint met raaskallen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.