Omdat door de coronamaatregelen ouderen en hun mantelzorgers meer behoefte aan advies over welzijn, wonen, zorg of andere voorzieningen trekt de gemeente daarvoor 34 mille extra uit. De afgelopen maanden zagen volgens haar de ouderenadviseurs van Participe Amstelland het aantal gesprekken met meer dan de helft oplopen (van 400 tot ruim 600 per maand).  

“De coronamaatregelen zorgen ervoor dat ons dagelijks leven er anders uitziet”, zegt wethouder zorg en welzijn Marijn van Ballegooijen. “We moeten omgaan met een situatie waar we nog nooit mee te maken hebben gehad. Het is dan ook logisch dat ouderen en hun mantelzorgers vragen hebben. Zij worstelen met thema’s als eenzaamheid, verlies van dagelijkse structuur, gemis van vrienden en familie of achterstallige verzorging. De blijvende risico’s en de onzekerheden rond corona zorgen ervoor dat we verwachten dat ook de komende maanden inwoners veel beroep gaan doen op de ouderenadviseurs.”

Kosteloos

Ouderenadvies van Participe Amstelland wordt geheel gefinancierd door de gemeente en is kosteloos voor inwoners. De adviseurs geven informatie en advies op maat aan 65-plussers en hun mantelzorgers, zegt de gemeente. Een gesprek kan telefonisch, tijdens een huisbezoek of op een spreekuur bij Participe. Ouderenadvies is te bereiken via telefoonnummer  020 – 5 430 430 of via info.amstelland@participe.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.