De lokale televisie RTV Amstelveen laat het wegens vakantie afweten. Radio en website gaan door, hoewel de nieuwsvoorziening beperkt is. Op tv-schermen verscheen de mededeling dat geen beeld en geluid kan worden geproduceerd voor televisie en andere nieuwskanalen.

“Berichtgeving via onze website en de sociale media gaat naar vermogen door”, staat er. “Zodra er verandering in de situatie optreedt, zullen wij dat meedelen.”

Onduidelijk

Wat de omroep met verandering van de situatie bedoelt, is onduidelijk. De gemeente besloot geen subsidie meer te geven en het Commissariaat voor de Media te adviseren RTVA niet als erkende lokale omroep van Amstelveen te erkennen en dus licentie voor uitzendingen te geven. Overigens besloot de gemeenteraad wel met NJ Media in zee te gaan. RTVA wilde samen met NH Media de streekomroep AmstelNieuws op te zetten en had daartoe zowel een door beide partijen ondertekende samenwerkingsovereenkomst ingediend, maar die voldeed volgens B&W niet aan de gestelde criteria.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.