Uitbreiding van de recreatieve voorzieningen voor jongeren, waaronder een skatepark, in Amstelveen Zuid wordt daar door de meeste inwoners wel op prijs gesteld. Dat zou blijken uit een online peiling van de gemeente, die er nu drie ton voor uit wil trekken. Dat bedrag staat niet op de begroting. Van 351 deelnemers aan de peiling zei 94% voorstander van de uitbreiding  te zijn en 296 mensen pleitten vooral voor een skatepark.

Zes procent was tegen had geen behoefte aan enige uitbreiding, De helft van de deelnemers was jonger dan 22 jaar en daarvan weer de helft tussen de 13 en 17 jaar. De voorstanders boven de 22 jaar bestaat voornamelijk uit ouders, denkt de gemeente.

Raadscommissie

Tot de peiling werd besloten nadat drie jonge skaters bij een raadscommissie een vorig pleidooi hielden voor een skatepark in Westwijk, waarna de gemeenteraad unaniem per motie om een onderzoek naar de in de buurt gewenste speelvoorziening vroeg.

Uit het onderzoek kwamen ook ideeën voor mogelijke locaties, waarvan er enkele afvallen omdat de gemeente daarmee al andere plannen heeft of omdat de grond niet in het bezit van haar is. Als een locatie is gevonden krijgen de initiatiefnemers en andere betrokkenen, zoals omwonenden, de kans mee te denken over het ontwerp, zegt de gemeente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.