Opnieuw zijn verkeerssituaties bij sommige scholen in Amstelveen aangepast om die veiliger te maken. Eerder gebeurde dat al rond het Amstelveen College, Brede School Rembrandt en de Piet Hein school.

Rob Ellermeijer (midden)

Met duidelijke voorschriften denkt de gemeente de verkeersveiligheid rond de scholen te waarborgen, zodat kinderen veilig naar school kunnen. “Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en verkeerssituaties rond scholen moeten zo veilig mogelijk zijn”, zegt verkeerswethouder Rob  Ellermeijer. “Het wordt steeds drukker in het verkeer en het aantal leerlingen neemt toe. Begin dit jaar hebben we nieuwe richtlijnen voor een veilige schoolomgeving vastgesteld. Tijdens de schoolvakantie deze zomer hebben wij de situatie bij de scholen waar nodig aangepast.”

Richtlijnen

Onder meer het woord ‘schoolzone’ is aangebracht op de weg in een schoolomgeving om weggebruikers te attenderen op de aanwezigheid van een school. Ook zijn er adviessnelheden. Op 30 km/u-wegen is de adviessnelheid 15 km/u. Op 50 km/u-wegen is die 30 km/u. Ook is een waarschuwingsbord voor overstekende kinderen geplaatst.

Eiland

Waar mogelijk zijn verder zebrapaden aangelegd op plekken waar veel kinderen oversteken. Dit is vooral belangrijk op 50 km/u-wegen, waar de zebrapaden een middeneiland en bij voorkeur een verkeersplateau hebben. Ook is het uitgangspunt de zebrapaden op deze wegen te voorzien van een fluorescerend waarschuwingsbord met knipperlichten, die met een drukknop te bedienen zijn door voetgangers.

1 REACTIE

  1. Dit speelt al jaren en jaren. De pakkans voor aso’s op dit gebied moet gewoon omhoog en geen foei- gesprekje maar gelijk een flinke prent. Geldt trouwens ook voor scholieren van het vo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.