De gemeente geeft een zogenoemde garantiesubsidie van € 44.795 aan Cultuurcentrum VU Griffioen voor een zomerprogramma voor de studenten op Uilenstede. Dit laagdrempelige culturele aanbod zorgt volgens cultuurwethouder Herbert Raat voor een positieve impuls op de campus nu de studenten door corona veelal moeten thuisblijven.

De gevolgen van de coronamaatregelen zijn niet gering voor de studenten op Uilenstede, beseffen B&W. Bijbanen zijn veelal weggevallen, studies ondervinden vertraging, introductieweken zijn versoberd, vakanties slechts beperkt mogelijk en festivals gaan niet door. Deze zomer blijven veel meer studenten thuis zonder mogelijkheden voor vertier. Daarom wil de Griffioen met steun van de gemeente de gedupeerde studenten van augustus tot begin september een coronaproof cultureel zomerprogramma in en rond Uilenstede aanbieden.

Maatschappelijke voorzieningen

“Het zomerprogramma zorgt ervoor dat de studenten deze zomer samen toch wat plezier kunnen hebben en het stelt Griffioen in staat om te experimenteren met een innovatief programma binnen de grenzen van de anderhalvemetersamenleving”, zegt Raat. “Ik ben blij te zien dat culturele instellingen gebruik van maken van het door de gemeenteraad ingestelde noodfonds.”

Zomerprogramma

Normaal gesproken organiseert de Griffioen geen buitenactiviteiten, maar daar wordt deze zomer een uitzondering op gemaakt. Het coronaproof programma, dat alleen bestemd is voor studenten, zit vol met theater en cursussen waarvoor het campusterrein en de stad als podium dienen. Studenten betalen een bescheiden financiële bijdrage voor (een deel van) het programma.

Foto: Vlnr Anne Fleur Pel (gemeente) Adriaan Bruin en Kirsten Lenferink (Griffioen) en wethouder Raat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.