Bij het Indië-monument in het Broersepark worden op vrijdag 14 augustus (19.15 uur) weer de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. Het is dan 75 jaar geleden dat er een einde aan de Japanse bezetting kwam. De herdenking geschiedt in een aangepaste vorm, maar met bezoekers.

Voorzitter Clemens Bouwens van de organiserende stichting, burgemeester Tjapko Poppens en luitenant-kolonel Edwin Saiboo, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders, spreken. Dit jaar houdt ook mevrouw Thea Meulders, bestuurslid Stichting Gastdocenten WOII Zuidoost-Azië, een toespraak over haar kamptijd op Sumatra. Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Merel van Geest.

  Aanmelden verplicht

De Indië Herdenking in Amstelveen mag dit jaar doorgaan met bezoekers, mits die zich van tevoren aanmelden. Dat kan per mail: info@indieherdenkingamstelveen.nl of telefonisch: 020 647 12 12

RIVM-richtlijnen

Iedereen wordt vriendelijk verzocht de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht te nemen en de geldende RIVM-richtlijnen ter plekke na te leven. De stoelen voor de bezoekers staan onderling op 1,5 meter afstand rond het monument en zijn niet te verplaatsen. Bij de entree zullen er enkele gezondheidsvragen worden gesteld, bij (lichte) gezondheidsklachten verzoekt de organisatie de gegadigden thuis te blijven en daar de gevallenen en slachtoffers te gedenken.

Familieverhalen

Om 75 jaar vrijheid te vieren, wil het bestuur familieverhalen van bezoekers aan de Indië Herdenking vastleggen in een boekje. Wie geïnteresseerd is zijn of haar verhaal te delen kan voor of na de herdenking daarover bestuursleden aanspreken.

De stemmige muziek wordt verzorgd door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ onder leiding van kapitein L. Hoekstra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.