Beplantingsplannen voor het groen bij het nieuwe viaduct Ouderkerkerlaan, die nu klaar zijn, werden beïnvloed door omwonenden, zegt de gemeente. Volgens haar zijn de laatste weken door zowel de gemeente Amstelveen als aannemer BAM hun ideeën verzameld en werd besloten op sommige plekken extra groen toe te voegen.

“Bewoners hebben prima input geleverd voor een mooi groenplan”, zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer. “Zij kennen hun buurt het beste. Samen met hen is besloten extra meerstammige Elzen te planten en meer bosplantsoen met bomen en grote groenblijvende struiken op de taluds van de fietstunnel.”

Haalbaarheid

De gemeentelijke groenbeheerders, BAM en een landschapsontwerpbureau beoordeelden alle van bewoners binnen gekomen reacties. Soms was het niet mogelijk daaraan te voldoen. Dat gold onder meer voor het gewenste plaatsen van extra bomen aan de zuidkant van de Laan van Langerhuize. Wegens de vele datakabels en leidingen in de grond, onder andere richting de panden van ABN AMRO bank en KPMG, konden bomen er niet komen.

Inzaaien

Nu de werkzaamheden van BAM bijna zijn afgerond, starten in september de grondwerkzaamheden in de bermen en de taluds, waarna het inzaaien met een gras- en bloemenmengsel begint. Eind oktober / begin november – het beste seizoen daarvoor – worden alle nieuwe bomen en struiken aangeplant.

A9

De verbreding van het viaduct Ouderkerkerlaan is het laatste project dat vooruitloopt op de werkzaamheden aan de A9. Om te zorgen voor een goede doorstroming van verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Rijksweg, zegt de gemeente de capaciteit van het onderliggende wegennet te hebben willen vergroten.

5 REACTIES

 1. “Om te zorgen voor een goede doorstroming van verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Rijksweg, zegt de gemeente de capaciteit van het onderliggende wegennet te hebben willen vergroten.”

  Dus nóg meer doorgaand autoverkeer in onze woonplaats. Dus nóg meer luchtvervuiling, herrie en onveiligheid. Dat krijg je met een neoliberaal gemeentebestuur en een ingekapselde oppositie.

 2. Zal het personeel van de nabijgelegen verzorgingscentra zich nou ‘s avonds bij een late dienst senang voelen als zij van of naar hun werk moeten? Ik wijs enkel op de halte bij Uilenstede waar nogal eens in het verleden diverse vrouwen zijn lastig gevallen door vervelende heren. Deze impressie ziet er wel mooi uit, maar is ook erg onoverzichtelijk.

 3. Inwoners mogen het gemeentebeton versieren. Straks kunnen zij zich uitleven op de betonnen open verkeersgoot van de A9, het zogenaamde Riool van Raat.

 4. “Bewoners hebben prima input geleverd voor een mooi groenplan”, zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer. “Zij kennen hun buurt het beste”.

  Maar, er zijn veel deskundige bewoners, met veel belangstelling voor groen in de hele gemeente, die graag hun kennis willen delen. J

  En wat voortaan altijd moet, dat is, dat vooraf een contactbewoner met naam en tel nr.
  bekend wordt gemaakt. dan kunnen geïnteresseerde Amstelvener vooraf en/of achteraf op de hoogte worden gesteld over de gang van zaken. wat was goed en wat kan beter.
  Bij iedere sloop en nieuwbouw bewoners laten inspreken en een bewonerscontact publiceren.

  Heel goed van Rob E. Nu zijn collega Floor Gordon nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.