Al dagenlang zijn de tv-uitzendingen van de lokale omroep RTV Amstelveen verstoken van geluid. Men ziet wel beelden, maar de daarop kennelijk sprekende mensen zijn niet te horen. Overigens stemde de meerderheid van de gemeenteraad enkele weken geleden RTVA al weg en, overeenkomstig zijn besluit, stuurden B&W een brief naar het Commissariaat van de Media met een negatief advies omtrent de verlenging van de licentie.

Een advies, waarin de gemeente een lokale omroep erkent als de publieke omroep ter plaatse, is nodig voor het verstrekken door het CvdM van de uitzendvergunning. De gemeenteraad oordeelde evenwel dat aan criteria niet was voldaan op de punten van kwaliteit en vernieuwing. Een door RTVA ingediend bedrijfsplan voor het stichten van AmstelNieuws, waarin RTVA en NH Media samen programma’s zouden verzorgen, werd door de raad afgewezen. Dat gebeurde op voorstel van wethouder Rob Ellermeijer, die het plan onvoldoende en de gevraagde subsidie van € 235 duizend te hoog vond.

Hij stelde voor de voor dit jaar begrote subsidie van € 145 duizend af te bouwen en dan maar geen lokale omroep meer te hebben, tenzij een nieuwe initiatiefnemer met een beter plan komt.

13 REACTIES

  1. https://rtva.nl/televisie/ gewoon geluid te horen. weet niet hoe je kijkt via Ziggo of KPN maar dat ligt dan mogelijk aan KPN of Ziggo…niet alles hoeft door RTV Amstelveen te komen. Je kan ook de storingsdienst bellen van KPN of Ziggo ipv dit erg flauwe artikel te maken.

    • Andere kijkers hoorden ook niks. Vreemd dat via Ziggo alles is te horen, behalve RTVA. Zou die zender zélf er niets aan kunnen doen? Er zijn er namelijk nog een paar die in Amstelveen een verbinding via Ziggo hebben….

      • Ja dat kan gebeuren. Uiteraard kan de zender zelf ook met Ziggo bellen, we weten niet of dat ook gebeurd is. Uiteindelijk ben jij ook klant van Ziggo. Soms kan het lang duren voor bij Ziggo een probleem is verholpen, ga maar zoeken op internet Ziggo en storing. Om nu gelijk RTV Amstelveen zonder de feiten te kennen de schuld te geven…!?

        • Dit artikel is vooral tendentieus en suggestief. Er is hier door de auteur overduidelijk niet gedaan aan hoor/wederhoor en feitencheck (anders had de auteur contact gelegd met minstens Ziggo en RTV Amstelveen). Er is onterecht een koppeling gelegd tussen de licentie en een storing.

          • Voorzitter gemaild, maar die reageerde niet en de enige betaalde redacteur gebeld, maar die bleek met vakantie te zijn. Had ik wel even kunnen melden. Maar ja, dan komt er van RTVA-kant zoiets als: Geen commentaar of onbereikbaar.

        • Het lijkt mij dat een zender als eerste aan de bel moet trekken indien zij niet is te horen bij haar klanten. Edoch er stond niet eens een mededeling in beeld. Me dunkt dat dat toch een fout van RTVA is.
          Overigens was hij een een paar dagen geleden bij mij zonder geluid, maar nu weer wel.

          • Dat is een vraag voor ZIGGO. Was wel zo netjes geweest in het artikel je poging tot contact te melden. hoe dan ook blijft de vraag hoe het kan dat online er WEL geluid is; de vraag is ook of bij KPN en T-Mobile er dan WEL beeld en geluid is? En sowieso is de vraag dan niet aan Ziggo gesteld. Voor een stuk maken eerst feitencheck…. dat is niet gebeurt, maar wel conclusies.

            Want ook feitelijk klopt je artikel verder niet:
            Het enige dat je nu kan stellen dat enige tijd geen geluid via de ZIGGO-kabel was. Maar WEL via de internetstream.

            Kon nu pas checken maar op dit moment is RTV Amstelveen gewoon te ontvangen met geluid via ZIGGO. Artikel is maw sowieso achterhaald…

          • Kom nou. RTVA was het enige station dat ik en velen met mij niet via Ziggo konden horen. Dat bleef dagenlang zo. Er staat trouwens geen enkele conclusie is, alleen het bericht dat RTVA geen geluid voortbracht.

  2. Er staat niet vermeld dat dit bij alleen ZIGGO het geval was en dat online er wel geluid was. U schrijft iets anders alsof dat overal zo is door ZIGGO niet te noemen en heeft het over ‘de tv-uitzendingen’. Ziggo heeft circa 50% van de tv/kijkers. De rest kijkt via andere providers als KPN en T-Mobile of heeft geen provider en kijkt alleen via internet tv. U vermeldt dat niet. Het hele woord ZIGGO komt niet voor in uw artikel.

    • Ook bij KPN was er alleen bij RTVA geen geluid. Dit lijkt er toch echt op te duiden dat het probleem weldelijk bij RTVA lag.
      Maar zoals in mijn eerdere bericht reeds aangegeven, hoe dan ook toch niets gemist. Afgezien daarvan zendt RTVA bij voortduring toch alleen maar herhalingen uit, dus eventueel geïnteresseerden kunnen, nu het problem verholpen lijkt, alsnog “de schade” inhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.