Het Broersepark blijkt tot de Top 10 parken in Nederland te behoren. Het staat volgens Holidu (zoekmachine voor vakantiehuizen) op de vijfde plaats. Dat bedrijf baseert de ranglijst op de hoogste Google-reviews en herinnert er aan dat in 2050 bijna zeventig procent van de wereldbevolking in steden woont. In die opkomende urban levensstijl is, naast werk en inkomen, ook de groene oase belangrijk. Het park dus.

Indie monument

Op de eerste plaats van de Top 10 staat het Vondelpark in Amsterdam met 36,346 reviews en gemiddeld 4,7 gevolgd door de Rijksmuseumtuinen (4,7 met 511 reviews). Na het Wilhelminapark in Utrecht en de Historische Tuin Schoonoord in Rotterdam, volgt het Broersepark, genoemd naar de ontwerper ervan en tot diens pensioen bij de gemeente bekend als Wandelpark. Het kreeg 102 reviews (Google 4,7).

Slingerpaden

Heerlijke slingerpaadjes, vijvers en bruggetjes zijn er volgens Holidu te zien in het Broersepark, waar ook de jaarlijkse Indië-herdenking plaats vindt en die aan de Amsterdamseweg bij het monument ter herinnering aan de gevallenen in WOII. En men kan er ook bijvoorbeeld Jeu de boules spelen.

Op de plaatsen 6 tot en met 10 staan achtereenvolgens het Wandelbos in Tilburg, de Stadstuin Emma's Hof en Landgoed Oosterbeek in Den Haag, Park Sonsbeek in Arnhem en het Prinses Beatrixpark in Amsterdam.

491 parken

De top tien is uitgewerkt op basis van gegevens die in juli 2020 uit Google zijn verkregen, rekening houdend met 491 Nederlandse parken. De parken zijn gesorteerd op Google beoordeling en aantal beoordelingen. Parken met minder dan 50 Google reviews, botanische tuinen, dierentuinen, natuurgebieden, campings, pretparken, hondenparken, kinderspeeltuinen en stadspleinen met vegetatie zijn niet in aanmerking genomen.

Holidu zoekt en boekt vakantiewoningen via een zoekmachine, die naar zeggen van de onderneming reizigers in staat stelt accommodaties voor de laagste prijs te boeken.  www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.