Door de verruiming van de Coronamaatregelen kunnen recreanten deze zomer weer verkoeling zoeken in het buitenbad van De Meerkamp. Uitgangspunt blijft daarbij het protocol verantwoord zwemmen, goedgekeurd door de brancheorganisatie zwembaden en ministerie van SZW. Het bestaat uit veiligheids- en hygiëneregels en een online reservering vooraf.

Sinds maandag is in het buitenbad plaats voor maximaal 300 bezoekers in een blok van 2,5 uur. “We hopen zoveel mogelijk recreanten de kans te geven lekker te komen zwemmen binnen de gestelde regels”, zegt manager Marcel van Vendeloo van De Meerkamp. “Ons nieuwe reserveringssysteem laat maximaal 300 bezoekers per blok toe. Door online te reserveren weten bezoekers zeker dat er plek is.”

Banen

De bezoeker zal wel extra moeten opletten op de 1,5 meter regel en de aanwijzingen van de medewerkers, zegt hij. ”Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit eigenlijk als van nature zal gaan. We willen uiteindelijk allemaal gewoon lekker relaxed zwemmen en dat kunnen we alleen als we het samen doen.”

De Meerkamp vergroot het aantal mensen dat kan komen banenzwemmen. Marcel van Vendeloo: “In de plaats van zes banen met één persoon per baan, gaan we over op drie bredere banen met acht personen per baan. Dat is een verviervoudiging en dat is nodig want de vraag naar het banenzwemmen is groot. Met één persoon per baan zitten we op bepaalde tijden snel vol”.

Het maximum van twee keer per week reserveren wordt hiermee losgelaten. De dagelijkse banenzwemmer kan zijn ritme weer oppakken. Op de website van De Meerkamp www.meerkamp.nl kan de bezoeker vooraf aan het zwembadbezoek reserveren. Daar staat ook een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.