Aan de westkant van de Beneluxbaan kan men nu tussen Rembrandtweg en Ouderkerkerlaan weer fietsen. Aan de andere kant is het fietspad tussen Straat van Messina en Oranjebaan weer open. De fietspaden waren dicht wegens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

“Nagenoeg alle fietspaden in het noorden zijn weer open,” zegt wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer. Hij geeft toe dat fietsers tijdens het werk aan de Amstelveenlijn flink moesten omfietsen, wat in het noorden nu verleden tijd is. Maar in zuidelijk Amstelveen blijft dat nog even het geval. “De fietspaden in het zuiden volgen zodra de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Sportlaan klaar zijn,” zegt hij.

Andere paden

Als alles volgens planning verloopt gaat op 16 juli het gedeelte tussen Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina open en kunnen van 17 juli af fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel bij het viaduct Ouderkerkerlaan. Bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd, wegens het werk aan de A9, dat binnenkort begint, en de afsluiting van het tunneltje onder The Mayor.

Onderhoud

Omdat de fietspaden langere tijd dicht waren, moet de gemeente op sommige plekken nog wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals het snoeien van groen en het herstellen van bestrating. Van half augustus af kan er volledig gebruik worden gemaakt van alle fietspaden langs de Beneluxbaan. Dat betekent dat fietsers tussen Amsterdam en het tunneltje ter hoogte van Marne weer volledig langs de Beneluxbaan kunnen rijden.

5 REACTIES

  1. Die fietspaden zijn op de rotondes levensgevaarlijk door de glazen panelen. Zodra het regent gaan die condenseren en zie je als automobilist en fietser elkaar dus totaal niet aankomen door het niet zichtbare verregende glas en de constructies. Ondanks drempels en de officiele voorrang voor de fietsers is dit gewoon gevaarlijk! Wethouder Ellemerijer?

  2. Tweerichtingsverkeer voor fietsers is gevaarlijk en driekwart omrijden van de rotonde is vervelend en ook riskant omdat automoblisten die de rotonde verlaten vaak niet goed naar rechts achterom kijken. Niet erg fietsvriendelijk maar het kan moeilijk anders.

  3. Geen glas maar een andere manier zodat je toch zicht hebt?
    tweerichtingenverkeer fietsers gaan ze afschaffen was al aangekondigd.

  4. Volgens de wethouder gaat het goed, als iedereen zich aan de regels houdt. Dat is nou juist het probleem meneer de wethouder! Wat dat betreft raad ik u eens aan om in Amsterdam te gaan kijken. Genoeg goede regels, maar niemand houdt zich er aan. 😂

  5. Er is al een wethouder in het College van B&W, toen was hij raadslid/fractievoorzitter, strafrechterlijk veroordeeld in het verkeer voor een aanrijding door zijn schuld met letsel tot gevolg. Ze zouden beter moeten weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.