Het wordt voor reizigers met de Amsteltram, zeg maar de Amstelveenlijn of de voormalige sneltram 51, volgens de gemeente een stuk gemakkelijker over te stappen bij station Amsterdam-Zuid. In de metro of de trein dus. De Amsteltram gaat namelijk stoppen op de halte aan de Parnassusweg. Overigens is die nog niet aangelegd.

Via deze halte is de overstap korter voor reizigers. “Goed nieuws voor passagiers van de Amsteltram die via station Zuid verder willen reizen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Zuidasdok

Door de vertraging van de Zuidasdok is de bouw van de geplande eindhalte van de Amsteltram aan de Schönberglaan vertraagd. Daarom neemt de Vervoerregio Amsterdam (VRA) maatregelen om de aankomst op station Zuid te verbeteren.

Er is onderzoek gedaan naar alternatieven om een langdurige tijdelijke situatie te creëren waarmee de verwachte knelpunten in doorstroom, capaciteit, comfort en veiligheid bij de Strawinskylaan zijn op te lossen. De halte op de Parnassusweg bleek volgens de VRA een goede oplossing om de overstap op de trein te faciliteren. De halte bij de Parnassusweg wordt op korte termijn al aangelegd, zegt de Vervoerregio.

De verkeersituatie op de Strawinskylaan nabij station Zuid wordt hiermee ontlast, maar moet verder verbeterd worden. De Vervoerregio zoekt voor een langere periode een oplossing voor de eindhalte van de Amsteltram totdat Zuidasdok gereed is.

9 REACTIES

  1. Ben ik blij mee. Extra mondkapjes ingeslagen. Dan kan ik eindelijk weer een beetje in de rondte toeren. En dat allemaal door de heer Rob Ellermeijer van de VVD, de partij die er toe doet.

  2. Nu nog graag een station Amstelveen-Centrum voor de sneltram. Amstelveen is de enige stad in de wereld die niet zo”n halte heeft.

  3. Trouwens er gaat iets niet goed met de tunnels. De tunnels bij Zonnestein en Kronenburg zijn drie weken dicht tot en met 27 juli staat er op een bordje aangegeven. Geen info verder en nergens te vinden.

    Fietspaden zijn wel eindelijk opengegaan met vertraging en met propagandabericht van de wethouder op de site van de gemeente.

  4. Maakt het nou zoveel uit of je uitstapt op de Strawinskylaan of de Parnassusweg? Mij lijkt van niet. Het is meer dat het noodzakelijk is geworden omdat de aanleg van een andere halte is uitgesteld en het dus nog jaren gaat duren voordat de échte snelle overstap is gerealiseerd.

    Een klassiek staaltje sandwichen van een slecht in een goed bericht. Een trucje dat de gemeente de laatste tijd wel vaker hanteert.

  5. Ja dat maakt om 2 redenen uit:
    1) je kan niet zomaaar door de perrons lopen om bij het station voor de noord zuidlijn metro 52 te komen zonder fors opgeladen ov chipkaart (20 euro) omdat er poortjes zijn v de doorgang.
    2) het is echt veel verder lopen

    Inderdaad halte schoneberlaan laat nog tot 2030 ofzo wachten…

  6. Station Zuidas is echt een knooppunt (ook voor NS trein) maar het overstappen is voor Amstelveners bijzonder slecht geregeld. Amstelveen wordt in de regio niet serieus genomen. Dat zal toch wel aan onze bestuurders en ambtenaren liggen, denk ik.

  7. Hier het bericht van het dagelijks bestuur van de vervoerregio:

    https://online.ibabs.eu/ibabsapi/publicdownload.aspx?site=vervoerregio&id=1d1f5988-3d51-4bc2-9984-242225e2bd43

    Het mag dan korter zijn volgens jou, maar daar waar de gemeente een halve zin (‘zij krijgen een kortere overstap’) uit dit bericht als kop hanteert boven haar persbericht is de aanleiding dat we nog 10 jaar moeten wachten op de uitvoering van iets anders.

    Het gemeentelijke ‘gespin’ begint de laatste tijd zorgwekkende proporties aan te nemen en het volgt elkaar steeds sneller op. Het Oude Dorp, Alleman, RTVA, de opening van de fietspaden inderdaad en nu weer dat bericht over die voorgenomen hoogbouw aan de Groenelaan, waarin de gemeente plots weer begint over draagvlak en burgerparticipatie.

  8. Hoezo is Parnassusweg korter?!! Alleen voor de treinreizigers misschien ja…de meeste willen ook gewoon overstappen op de metro en dat is drama! Helemaal sociaal voor de oudjes die naar de stad willen..die moeten sowieso een stuk lopen en moeten overstappen! Echt een drama dat de NZ niet gewoon is doorgetrokken naar Amstelveen. Amstelveen heeft zich echt het kaas van het brood laten eten met het zogenaamde nieuwe tram project. sjonge jonge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.