Op initiatief van de raadsleden Jacqueline Höcker (AVA), Kees Noomen (VVD) en Anne-Mieke van der Vet (D66) nam woensdag de hele gemeenteraad een motie aan voor een goede dierenopvang in Amstelveen.

Jacqueline Hocker

De partijen zoeken naar een zo goed mogelijke opvang voor dieren, nu momenteel het Amstelveense Dierentehuis, vallend onder Dierenbescherming Regio Noord West, is gesloten. Dat kampte met ruimtegebrek en tekort aan gediplomeerd personeel. Daarbij komt dat de samenwerking tussen de Dierenambulance en het Dierentehuis al jaren stroef ging. De overeenkomst tussen hen is recent verbroken. Dieren worden nu opgevangen in Purmerend en Haarlemmermeer.

Sterk gemis

De partijen maken zich zorgen over het gemis van een goede noodzakelijke dierenopvang/pension. Zeker met de komende zomerperiode in aantocht, waar altijd weer dieren aan hun lot worden overgelaten, zal het gemis sterk worden gevoeld. De partijen willen een sluitende samenwerking tussen diverse dierenorganisaties in Amstelveen.

Dierenwelzijn

“Het is nu van groot belang dat gekeken gaat worden naar een integrale samenwerking tussen dierenartsen, dierenopvang en de dierenambulance. Dierenwelzijn gaat ons erg aan het hart,” zegt Jacqueline Höcker.

Anne-Mieke van der Vet (D66) : “ Wij willen in voorbereiding van de Nota Dierenwelzijnsbeleid, die in het najaar behandeld wordt, nu al actie ondernemen omdat de zomerperiode aanbreekt”.

Website

Kees Noomen (VVD): “ Het is belangrijk dat er een link op de website van de gemeente Amstelveen komt waar men, in geval van dierennood, terecht kan en niet ver hoeft te reizen om geholpen te worden, zodat men weet waar men naar toe kan gaan”.

Ook particuliere initiatiefnemers met een Diploma Besluit Houder van Dieren worden uitgenodigd in gesprek met de Gemeente Amstelveen te gaan, indien men een kennel, asiel en/of pension wil starten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.