‘Zie je ze vliegen?’ is de titel van de openluchtexpositie met schitterende close-upfoto’s van vliegen die voorkomen op Vogeleiland in het Amsterdamse Bos. De foto’s worden getoond op de plek waar fotograaf Jur Heijnen ze heeft gefotografeerd, zodat de kans groot is dat de bezoeker ook levende exemplaren van de vliegen kan waarnemen. De expositie is van 1 juli tot 1 november te zien.

Vogeleiland, ongeveer zeven minuten lopen van de Geitenboerderij Ridammerhoeve, is een heemtuin die bestaat uit een verzameling minibiotopen. Heuvel-, riet-, moeras- en boslandschappen zijn hier in het klein terug te vinden. Elk landschap kent eigen bloemen en planten en dus ook hun eigen bewoners. Vogels en eekhoorns in de bomen, een enkele haas op de heuvelrug, kikkers in het riet en insecten op de bloemen en planten.

Zeven jaar

Fotograaf Jur Heijnen fotografeerde er zeven jaar lang insecten. Voor deze expositie maakte hij een selectie uit zijn verzameling foto’s van vliegen: van slakkendoders en spillebeenvliegen tot het knuppeltje en de korsetzweefvlieg. De prachtige macro-opnamen worden getoond op de plekken waar Heijnen zijn foto’s maakte en zijn steeds voorzien van een korte beschrijving door de fotograaf zelf.

Afwisselend

‘Zie je ze vliegen?’ biedt een rondgang langs negentien fascinerende foto’s over een minder bekend pareltje van het Amsterdamse Bos, het veelzijdige Vogeleiland. Met zijn afwisselende landschappen is hier ook voor kinderen veel te beleven en de expositie is ook een soort speurtocht: vind alle vliegen.

Kijk voor de locatie van Vogeleiland op  www.amsterdamsebos.nl/natuur/natuurgebieden/vogeleiland/

Foto van Hur Heijnen: Gewone Regendaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.