De provincie Noord-Holland voert van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer. Daarom wordt de kruising voor het wegverkeer afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn en loopt dwars door Aalsmeer over de Burgemeester Kasteleinweg. Op het traject komen zes rotondes. Het kruispunt is het eerste tot een rotonde om te bouwen kruising. Er wordt van 4 tot en met 26 juli zeven dagen in de week gewerkt, van 6:00 tot 23:00 uur, van 20 tot en met 24 juli ook ‘s nachts.

Omleiding wegverkeer

Doorgaand verkeer kan bij Uithoorn en Hoofddorp via de N201 rijden. Bestemmingsverkeer wordt met borden omgeleid via de Ophelialaan, Stommeerweg, Kudelstaartseweg, Bachlaan en Lakenblekerstraat. Verkeer naar de bedrijven aan de Witteweg volgen de omleiding via de Legmeerdijk – Lakenblekerstraat en de Zwarteweg. Alle bedrijven aan de Witteweg blijven via deze omleiding bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voetgangers, fietsers en bussen maken gebruik van de tijdelijke oversteek ter hoogte van de brandweerkazerne Aalsmeer. Hulpdiensten worden ook langs de werkzaamheden geleid.

HOVASZ

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ). De nieuwe busverbinding is een van de schakels in het regionale zogenoemde hoogwaardige openbaar vervoer netwerk van R-net. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. De herinrichting wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.