Er komt een extra binnenbad bij in zwembad De Meerkamp. Op die manier wil sportwethouder Rob Ellermeijer het door groei van de bevolking ontstane tekort aan zwemwater oplossen. “Het toevoegen van een extra bad heeft bij de vernieuwing van de Amstelveense zwemvoorziening prioriteit.”

Rob Ellermeijer

Hij zegt toe te juichen dat de activiteiten in het zwembad weer zijn begonnen, na de sluiting wegens de coronacrisis, maat intussen blijft de gemeente werken aan een zwembad voor de toekomst. Er waren plannen voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. De komst van een extra binnenbad lijkt er op te wijzen dat men voorlopig De Meerkamp in stand wil houden.

Onderzoek

Dat zwembad is nu 26 jaar oud, en verving in 1994 Het Keerpunt, dat ongeveer dezelfde leeftijd had. Het zwembad werd gebouwd een gemeente met ruim 75.000 inwoners. Inmiddels groeit het aantal inwoners richting de 100.000 en de gemeente droomt ervan 125.000 inwoners te krijgen.

Onderzoek van de gemeente richtte zich op scenario’s voor de toekomstige zwemvoorziening in Amstelveen, rekening houdend met de behoeften van de Amstelveners. Gekeken werd naar mogelijkheden voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding. Daaruit bleek dat er lange wachtlijsten voor zwemles zijn en en het zwemwater te weinig is voor alle verenigingen en doelgroepen. “Het is belangrijk dat onze kinderen tijdig zwemles kunnen krijgen in Amstelveen,” zegt Ellermeijer. Vandaar dus het extra bad.

Locatie

Het huidige zwembad ligt op een goed bereikbare en centrale plek in Amstelveen. Als de sporthal bij De Meerkamp wordt verplaatst kan daarvoor in de plaats een extra bad komen. Maar volgens de gemeente is eerst nog is eerst nog nader onderzoek nodig om te zien of dit plan haalbaar is en of het gecombineerd kan worden met ruimte voor ‘maatschappelijke functies die een logische relatie met het zwembad hebben.’

Investering

Overigens is, zoals ook al eerder werd gemeld, in 2018 in De Meerkamp fors geïnvesteerd in techniek. Het zwembad heeft een energielabel A en voor de komende tien jaar wordt beperkt onderhoud verwacht. “Een volledige renovatie of nieuwbouw vergt een forse investering. Momenteel wordt onderzocht of het huidige bad met een aantal aanpassingen nog langer meekan”, zegt Ellermeijer. “Uitbreiding van zwembadwater is wel urgent, gezien de wachtlijsten. Wij willen graag dat alle Amstelveners op tijd een zwemdiploma kunnen halen. Daarom willen wij nu eerst de uitbreiding van het zwembad realiseren.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.