Nadat er al eerder over is bericht, gaat het nieuwe Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam deze week open. Het verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Het doel: de oplopende werkloosheid beperken door personeel van werk naar werk te begeleiden. Op Schiphol is een dependance van dit werkcentrum ingericht. De gemeente is partner van het centrum.

Wethouder Marijn van Ballegooijen van werk en inkomen ziet in het centrum een waardevolle aanvulling op het Werkplein AA in het raadhuis. “Ons werkplein ondersteunt inwoners van Amstelveen en Aalsmeer op zoek naar werk en andersom: werkgevers bij het vinden van geschikt personeel. Onze accountmanagers kunnen beiden ondersteunen bij het vinden van de juiste match. Het regionaal werkcentrum begeleidt specifiek van werk naar werk.”

Kansen op werk

Veel mensen en bedrijven kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Bedrijven in bepaalde sectoren hebben weinig of geen werk, waardoor mensen hun baan verliezen. Tegelijkertijd kunnen in andere sectoren – zoals onderwijs, zorg, IT en overheid – juist kansen op werk ontstaan. Het regionaal werkcentrum brengt vraag en aanbod van werkgevers snel bij elkaar. Bij het mogelijk maken van matches tussen bedrijven en potentiële medewerkers stelt het werkcentrum de vaardigheden van mensen centraal. Waar nodig kan een opleiding worden geboden om de overstap van personeel naar een andere branche of werkgever makkelijker te maken.

Netwerkorganisatie

Het werkcentrum is volgens de gemeente een groeiende netwerkorganisatie van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn, UWV, Luchtvaart Community Schiphol, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, VNO-NCW, FNV, Pantar, AM match, ABU, NBBU, MKB Amsterdam, Leerwerkloket, House of Skills en Sociaal Werkkoepel. Meer informatie; www.grootamsterdamwerktdoor.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.