In het kader van informatieve avonden over invloedrijke regisseurs staat dinsdag 7 juli (19.50 uur) Alfred Hitchcock centraal en wie door hem zijn beïnvloed. Over hem komt filmwetenschapper Rudi de Boer zijn licht schijnen in Cinema Amstelveen.

Hitchcock wist precies hoe hij het publiek moest bespelen en heeft in feite de blauwdruk gemaakt van de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf.  De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Een aantal beroemde regisseurs van nu die sterk beïnvloed zijn door hem: David Fincher, Brian de Palma, David Lynch en M. Night Shyamalan.

Fragmenten

Aan de hand van vele filmfragmenten gaat Rudi de Boer dieper in op het werk van filmmaker Hitchcock, zodat men zijn en ‘signature’ ontdekt. De cursus vindt plaats in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Die is geschikt voor circa 50 mensen, rekening houdend met de 1,5 metermaatregel.  Het is het noodzakelijk vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl. Bekijk daar ook het complete filmaanbod, inclusief aanvangstijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.