Er komt mogelijk een groene golf op de Beneluxbaan. Dat een aangehouden automobilist met 148 kilometer per uur over d weg scheurde is crimineel, vindt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Hij stelde mondelinge vragen over dat racen in een vorige week gehouden raadscommissie. Verkeerswethouder Rob Ellermeijer leek het wel met hem eens, maar had in informatie ook uit de media. B&W worden namelijk niet op de hoogte gesteld van snelheidscontroles. De PvdA wil dat het racen stopt.

Arnout van den Bosch

Volgens de wethouder valt te denken aan flitspalen. Die zou de politie er neer moeten zetten, vindt het raadslid. De wethouder had de indruk dat tijdens de coronacrisis, met minder verkeer op de weg, er harder wordt gereden, ook in de veronderstelling dat de pakkans gering is. Het college onderzoek trouwens of een groene golf op het zuidelijke deel van de Beneluxbaan mogelijk is. Die zou dan bij 50 kilometer per uur werken, waardoor de 70-kilometer op sommige delen vervalt.

Uitnodiging

Volgens Van den Bosch heeft de Beneluxbaan veel lange rechte stukken, ongelijkvloerse kruisingen en komen er geen voetgangers of fietsers. “Dat nodigt ook wel uit tot hard rijden”, zegt hij.

Verkeersdrempels of versmallingen in zo’n belangrijke verkeersader zijn volgens de wethouder niet handig, zei die. Bij een groene golf heeft het weinig zin harder te rijden.

1 REACTIE

  1. Groene Golf?
    Welke stoplichten hebben we het dan over die nog overblijven?
    Gondel en Bovenkerkerweg en Westwijk.

    Verder zijn ze er niet echt.

    Beter een groene golf in Buitenveldert! Daar komen zelfs stoplichten bij door de Amstelveenlijn en de Amsterdamse (Groenlinks) wijsheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.