Uit protest tegen verhoging van de sociale huren is de SP Amstelveen samen met huurders op woensdag 24 juni (15.00 uur) bij het hoofdkantoor van de corporatie Eigen Haard aan de Arlandaweg 88 in Amsterdam-Sloterdijk. “Het is nooit te laat om van gedachten te veranderen”, vindt de SP, die wil dat er in coronatijd totaal geen huurverhoging komt.

De SP heeft in de Amstelveense gemeenteraad – samen met AVA, GroenLinks, SBA en PvdA – een motie ingediend, maar die haalde het niet. Behalve de coalitiepartijen VVD en D66 stemden CDA en ChristenUnie tegen, waardoor de motie sneuvelde met 20 tegen 17 stemmen.

Inflatiecorrectie

Volgens de gemeente is gemiddeld met 2,6 als inflatiecorrectie verhoogd door de corporatie, maar de SP en andere fracties vonden dat 0% genoeg was en eisten bevriezing. Daarover heeft wethouder Rob Ellermeijer wel gepraat met Eigen Haard, maar het leverde volgens de SP kennelijk niks op. Ook de Eerste Kamer is blijkbaar de meerderheid met de partij eens, maar minister Ollongren (D66) weigerde tot twee keer toe een daartoe strekkende motie uit te voeren.

Tot de lippen

Eigen Haard is de grootse verhuurder in Amstelveen. Volgens de SP kregen sommige huurders gewoon de wettelijk toegestane jaarlijkse huurverhoging van 6,6 % voor hun kiezen. “Maar ook een lager percentage kan voor iemand met een minimum inkomen een enorme aanslag op het besteedbaar inkomen zijn”, zegt de partij.  Net alleen in Amstelveen staat ook in Amsterdam en Landsmeer sommige huurders onderhand het water tot de lippen door de almaar stijgende huurkosten. De directie van Eigen Haard krijgt namens de delegatie woensdag een manifest aangeboden.

Veel huurders

De SP rekent erop dat een grote groep Amstelveense huurders daar aanwezig is. De 1,5 meter afstand van elkaar zal goed in de gaten worden gehouden, zegt ze. Voor meer informatie bellen naar 06-55756363 of mailen naar amstelveen@sp.nl.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.