Er is weer een nieuwe onderscheiding. Die is bestemd voor scouts. De eerste voor hen bedoelde insigne werd uitgereikt aan de kinderburgemeester Lieuwe, die ook padvinder is. Hij kreeg die van onderwijs- en jeugdwethouder Frank Berkhout.

Lieuwe reikte vervolgens het nieuwe insigne uit aan zijn eigen ‘Zeeverkenners’ van de Radboudgroep. Volgens Berkhout staat het insigne voor de trots die de gemeente voelt voor de scouting en voor de stad zelf. “De scouts verdienen het insigne door bijvoorbeeld het bijwonen en hand- en spandiensten te verrichten bij de Nationale Herdenking op 4 mei”, zei Berkhout, die er aan toevoegde dat Lieuwe herdenken door jongeren erg belangrijk. “Dat was één van zijn speerpunten als kinderburgemeester. Daarom is het mooi dat hij dit eerste exemplaar krijgt.”

Fotoverslag

Het insigne is in de stad te verdienen door scouts als die een voor Amstelveen belangrijke activiteit aan de dag leggen, zoals het maken een fotoverslag van de stad, iets belangeloos doen voor een stadsgenoot, een historische plek bezoeken of het bijwonen van een 4 mei herdenking.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.