Het aantal misdrijven in Amstelveen mag dan de laatste jaren zijn afgenomen, het aantal woningbraken is nog steeds opzienbarend en ouderen voelen zich zowel daarvan als van straatroof en babbeltrucs vaak het slachtoffer. De fracties van VVD, D66 en ouderenpartij SBA in de gemeenteraad maken zich daarover zorgen en hebben er weer eens schriftelijke vragen over gesteld aan de burgemeester.

Benjamin Smalhout (VVD), Harmen van der Steenhoven (D66) en Percy de Robles (SBA) verwijzen naar de twee straatovervallen in mei en babbeltrucs door vrouwen die zich voordoen als thuiszorgmedewerkers en vervolgens kostbaarheden uit de woning van het slachtoffers wegnamen.

Slachtoffer

Het is ontoelaatbaar dat Amstelveense ouderen het slachtoffer worden van straatovervallen, oplichting, cybercriminaliteit en andersoortige misdrijven, vinden de drie fracties. Zij willen weten he veiligheid van ouderen beter kan worden gewaarborgd. Het college van B&W heeft wel gezegd dat het bevorderen van het welzijn van ouderen een belangrijke prioriteit is, maar de drie partijen willen wel eens weten hoe het dat denkt klaar te spelen. Zij vragen onder meer om inzicht in het aantal ouderen dat vorig jaar door criminaliteit is getroffen, welke soort dat was en welke maatregelen het college nam en zal nemen om hun veiligheid te vergroten.

Voorlichting

Ook willen de vragenstellers weten of het college bereid is extra veiligheids- en / of voorlichtingsmaatregelen te nemen voor ouderen te nemen en wanneer daarover de gemeenteraad en de ouderen geïnformeerd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.