Met een aangepaste indeling kunnen weer meer kramen op de markt staan van vrijdag (5 juni) af meer kramen op de weekmarkt komen. Dan is het mogelijk er ook weer  kramen die geen voedsel verkopen er te laten staan. 

Wel zullen er regels zijn. Aan inwoners die verkoudheids- of andere coronavirus gerelateerde ziekteverschijnselen hebben, wordt verzocht niet te komen. De nieuwe marktindeling bevat onder andere extra brede looppaden, waardoor bijna alle marktkooplieden weer op de markt kunnen staan. Een belangrijk verschil met voorheen is dat de strak aaneengesloten rijen marktkramen met preventiezeilen van elkaar worden gescheiden. De gemeente heeft hiervoor enkele obstakels, zoals fietsenrekken, tijdelijk moeten verwijderen.

 Regels

Om de markt goed te laten verlopen, vraagt de gemeente de bezoekers zich aan de volgende regels te houden:
• Houdt u zich, vanuit uw eigen verantwoordelijkheid, aan de landelijke regels en met name aan de 1,5 meter afstandsregel
• Kom alleen en maak er geen gezellig uitje van
• Eet en drink niet op de markt
• Doe uw inkopen en verlaat dan direct de markt weer
• Houdt u zo veel mogelijk rechts en voorkom opstoppingen
• Kom op een later tijdstip terug als het te druk is op de markt of bij een marktkraam
• Houdt u rekening met anderen en volg de instructies op

Bekijk ook het protocol voor de markt van Amstelveen met ingang van 5 juni 2020.

Controle

Marktmeesters, gastvrouwen en handhavers lopen rond om het naleven van de regels en de drukte op de markt in de gaten te houden. De marktkooplieden zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de drukte bij hun marktkraam. Het kan zijn dat zij de klant vragen op een later tijdstip terug te komen. Als het te druk is op de markt kan besloten worden die af te sluiten. Dan kan de toegang tot het marktterrein worden gereguleerd door het plaatsen van hekken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.