Op de plek van twee kantoorpanden aan de Bovenkerkerweg 2 tot 8, die daartoe worden gesloopt, komen waarschijnlijk 250 appartementen in de middeldure en dure huur- en koopsector. Sociale woningbouw komt er niet. De eigenaren van de panden zijn de Maarsengroep en Zadelhoff Vastgoed. In een van de kantoorgebouwen is op dit moment Mitsubishi gehuisvest, dat op verzoek van de gemeente naar een verbouwd pand aan Gondel verhuist.

De eigenaren willen van hun bouwplan 60 procent huurappartementen, inclusief parkeerplaats, realiseren en in het middeldure en dure segment en 40 procent koopappartementen met een parkeerplaats in het middeldure segment bouwen. Er komen twee gebouwen van respectievelijk zes en veertien bouwlagen.

Buurt

B en W hebben in een vroeg stadium de haalbaarheid van het plan getoetst aan hun beleid en ambities. De initiatiefnemers kunnen het plan nu aan de buurt voorleggen en daarna werkt de gemeente het initiatief met de ontwikkelaar verder uit in een concept startnotitie. Na een participatieronde met direct omwonenden kan de startnotitie aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Gondel

Volgens wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening hebben de eigenaren en gemeente de zorgen rond een oud plan van 2015 zoveel mogelijk ter harte genomen. Floor Gordon is ook verantwoordelijk voor economische zaken. “Eén van de hoofdhuurders van een van de huidige kantoorpanden is Mitsubishi. Door de verhuizing van dat bedrijf naar Gondel behouden we de werkgelegenheid van zo’n 50 arbeidsplaatsen in Amstelveen,” zegt Gordon.

Voorrang

Met 350 parkeerplaatsen voldoet de bouw aan de gemeentelijke parkeernorm. Nu het college van B en W de haalbaarheid van het plan op hoofdlijnen heeft getoetst, kan de gemeente het plan samen met de ontwikkelaar verder uitwerken.

Ook wil de initiatiefnemer praten met de gemeente over voorrangsregelingen voor bepaalde doelgroepen, waarbij gedacht kan worden aan werknemers van maatschappelijke instellingen in zorg en onderwijs. Overigens kan een verpleegster, onderwijzer of politieagent een appartement daar meestal niet betalen. Maar de gemeente zegt dat de ontwikkelaar eerder dergelijke voorrangsregeling succesvol heeft toegepast.

1 REACTIE

  1. Verpleegster , onderwijzer, politieagent kan doorgaans ( sic!!!) dat niet betalen. Zeg maar is onmogelijk te betalen. De gotspe van de afgelopen 10 jaar., zeg! En aan die mensen hebben we totaal geen behoefte. Dat heeft de afgelopen 10 jaar wel bewezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.