De inzameling die leerlingen van het Keizer Karel College bij hun school vrijdag hielden voor de lokale Voedselbank, blijkt honderd dozen levensmiddelen en 1142 euro te hebben opgeleverd. De inzameling werd bij de school gehouden, van 09.00 tot 16.00 uur. Behalve leerlingen deden ook docenten en andere medewerkers van het KKC mee.

Voorzitter Annick Visser van de Voedselbank sprak haar dank uit voor de naar haar mening grote opbrengst. De hulpinstelling wordt ook door de coronacrisis getroffen, doordat er weinig voedsel heen komt, het aantal vrijwilligers (vaak ouderen) is gedaald en er juist meer mensen voor hulp komen.

Commissie

Ook de wethouders Frank Berkhout (onderwijs) en Marijn van Ballegooijen (Welzijn) kwamen langs om hun steun voor de actie te tonen en leerlingen te bedanken. De leerlingen konden na afloop een gratis ijsje halen in het oude dorp.

Het KKC is sinds januari een UNESCO oriëntatieschool. “We zouden met de commissie bij elkaar komen om plannen te maken, maar toen kwamen de coronamaatregelen en moest het even wachten”, vertelt de in het vierde leerjaar van de havo zittende voorzitter van UNESCO-jongerencommissie Britt van Dijk. “Dit was onze eerste activiteit. We hoorden over een voedselbankactie van een andere UNESCO-school, Het Baarnsch Lyceum, en daar was het een groot succes. De actie past erg binnen de Unesco-gedachte van strijden tegen armoede en honger, van samen werken aan een betere wereld.”

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.