Wat D66 al vorige week in de gemeenteraad zei moeten B&W alles doen om een halte van de Uithoornlijn aan te leggen bij Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ). Heel de raad nam toen een motie van die strekking aan.

Voor de bedrijven die gevestigd zijn op Legmeer, dat veranderd in een woon- en werkwijk met 3000 woningen, bestaat de mogelijkheid te verhuizen naar BTAZ. “Dit draagt bij aan het terugdringen van de woningtekort in Amstelveen’’, zegt D66-woordvoerder ruimtelijk ordening en wonen Tawros Aslanjan.

Uithoornlijn

Voor een succesvolle transformatie van Legmeer en de levensvatbaarheid van het nieuwe bedrijventerrein is het van belang dat deze goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, vindt de fractie. De toekomstige tram loopt van Amsterdam Zuid, via Amstelveen door het tracé van de oude spoorbaan over de N201 met als eindpunt het dorpscentrum van Uithoorn.

OV belangrijk

In de bestaande plannen was de vraag of de ruimtelijke reservering van zo’n halte ook daadwerkelijk leidt tot ingebruikname / aanleggen van de halte. Volgens D66 vinden ondernemers die overwegen om hun bedrijf te vestigen op BTAZ het belangrijk dat het bedrijventerrein goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, omdat veel werknemers met het OV naar hun werk komen, zegt D66-raadslid Youssef Ben Idder, woordvoerder verkeer en vervoer.

Op de foto Aslanjan en Idder

3 REACTIES

  1. Helemaal mee eens dat er een halte bij een bedrijventerrein moet zijn, maar D66 is indertijd wel vergeten dat werknemers vanuit Amstelveense wijken vlot op hun werk moeten komen toen zij voor bezuinigingen stemden op buslijnen en haltes in onze woonplaats. Wat betreft niet erg consequent!

  2. Prachtig natuurlijk, een halte voor het nieuwe bedrijventerrein. Maar hoeveel van die veronderstelde paar duizend werknemers gaan daar gebruik van maken? Komen die nu ook met het OV?

    Apart ook zou ik denken dat de halte Spinnerij is opgeheven en dus half Westwijk én heel Nieuw Legmeer zijn aangewezen op de halte Sacharovlaan. Dat wordt een gezellige drukte daar zullen we maar zeggen.

  3. Over bereikbaarheid per OV gesproken: Het ontbreken van een bushalte ter hoogte van de hoofdingang van het KPMG-gebouw en de achteringang van het ziekenhuis blijft onbegrijpelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.