Net als in Amsterdam is geregeld, wil de VVD-fractie in de Amstelveense gemeenteraad dat sportverenigingen voor hun accommodaties over de maanden maart, april en mei geen huur hoeven te betalen. Raadslid Victor Frequin heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan partijgenoot en wethouder Rob Ellermeijer. Hij gaat ervan uit dat door de ‘intelligente lockdown’ en de daarmee gepaard gaande sluiting alle sportaanbieders financieel zijn getroffen.

Victor Frequin

De kwijtschelding zal er wel komen, want natuurlijk heeft Frequin al van zijn eigen wethouder te horen gekregen of de vragen zinvol zijn. De vragensteller voert onder eer aan dat in de coronatijd er geen inkomsten waren van o.a. de kantines en die gaat in de meeste gevallen pas 1 juli weer open.

Schade

Ook op contributiebetaling zou de sluiting van de velden en andere accommodaties effect kunnen hebben. “Al met al heeft dit geleid tot aanzienlijke financiële schade voor deze verenigingen”, zegt Frequin, doe overigens herinnert aan het lokale steunpakket van 15 miljoen euro, bovenop de landelijke financiële voorzieningen. Deze steunmaatregel geldt ook voor de Amstelveense sportsector en de huurinning door de gemeente aan gesubsidieerde instellingen voor zes maanden opgeschort. Maar wat Frequin betreft verdwijnen die helemaal voor drie maanden voor alle sportverenigingen. Die en andere sportaanbieders hebben zo een betere uitgangspositie bij het weer opstarten van hun activiteiten, redeneert hij. “Kwijtschelding van de huren over deze drie maanden ook voor de Amstelveense sport geeft letterlijk een gelijk speelveld in onze regio.”

Frequin vraagt samen met AmstelveenSport de financiële problemen bij de sportorganisaties te inventariseren.

2 REACTIES

  1. Hoe zit dat eigenlijk met de buurthuizen. Zij zitten toch ook met soortgelijke problemen of vallen zij ergens anders onder?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.