Hoewel zich in de woningmarkt nog niet veel veranderingen voordoen, onder meer wat de koopprijzen betreft, vertonen de laatste in het dure segment een dalende prijsvorming. Dat zei wethouder Rob Ellermeijer van Wonen in een informatieve meeting voor raadsleden over de coronacrisis.

Die ontwikkeling van de prijzen in het hogere segment komt vooral doordat expats hun woningen verlaten. De huurprijzen bij particuliere verhuurders worden over het algemeen verhoogd met de inflatiecorrectie plus één procent, zei hij. Overigens vinden tijdens de coronacrisis geen huisuitzettingen plaats. Doe boodschap kwam ook van wethouder Marijn van Ballegooijen. Behoudens in het geval van criminele activiteiten doen ook deurwaarders volgens hem niet aan huisuitzettingen.

Bij het openbaar vervoer, ook onderdeel van Ellermeijers portefeuille, hakt de coronacrisis er heel zwaar in, zei die. Er zijn 85% minder instappers.

1 REACTIE

  1. Moet een hulpproject komen om te zorgen dat deze mensen – die in villa’s van boven een miljoen wonen – niet tot gedwongen verkoop over hoeven te gaan. Volgens mij heeft de heer Raat echt nog wel een potje achter de hand om deze toekomstige daklozen een helpende hand te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.