De gemeente heeft niet de expertise in huis om specifiek  kerken te adviseren over samenkomsten in deze coronacrisis. Dat antwoordde burgemeester Tjapko Poppens op een vraag van Bert de Pijper van de ChristenUnie.

Die had gevraagd hoe kerken op een transparante manier hun diensten in de anderhalve-meter-samenleving toch kunnen houden. Hij vroeg of er op het raadhuis een aanspreekpunt is voor hen. Maar de gemeente schaart kerken onder alle zalen waar met inachtneming van de 1,5 meter mensen bijeen komen.

Online

Overigens zijn vrijwel alle kerken, ook de kleinere evangelische gemeenten als die van de CAMA, online. De PKN en de Rooms Katholieke Kerk zijn te zien op RTV Amstelveen.

De burgemeester is voor de inwoners weinig zichtbaar, zei SP-raadslid Patrick Adriaans. Hij was het daar wel mee eens, zei ook graag zich meer onder de mensen de willen begeven, maar de coronacrisis beperkte die activiteit in grote mate. “Ik hoor ook klachten van collega’s daarover”, zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.