Sommige scholen missen leerlingen bij de overgang naar het weer open gaan. Dat zij onderwijswethouder Frank Berkhout vrijdag. Volgens hem voldoen zij op die manier niet aan de leerplicht en wordt er actie op genomen. “Te lang thuis blijven zitten is niet de bedoeling”, zei hij.

Scholen voor voortgezet onderwijs bereiden zich intussen voor op het weer open gaan na een periode van thuisonderwijs via digitale kanalen. Per vijftien juni mag een derde van de leerlingen daar weer naar school. Het betekend, volgens Berkhout, dat zijn één week op school en twee weken weer thuis les krijgen.

Raadhuis

Intussen wordt gekeken hoe de ambtelijke organisatie in de 1,5 meter samenleving verder kan. Er werd de laatste weken veel thuis gewerkt door ambtenaren en mogelijk is dat een leerstoel voor de toekomst. In elk geval wordt daar bij de interne restauratie van het raadhuis wel naar gekeken.

1 REACTIE

  1. Sommige leerlingen zitten nog in het buitenland en konden niet op tijd terug zijn, vanwege in/uit reisverboden en het uitvallen van de diverse lijnvluchten.
    Ook kan ik me voorstellen dat ouders van kwetsbare kinderen nog huiverachtig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.