Bij de gemeente is een plan ingediend om de (nu voor oldtimers gebruikte) autoshowroom en het tankstation aan Newa 2 in Groenelaan te slopen en daar woningbouw te realiseren. Er komen middeldure huur- en koopwoningen.

Toekomstig vastgoedeigenaar Waterland Real Estate zal de grondeer moeten saneren. De gemeente zegt positief tegenover het plan te staan en gaat get samen met de onderneming uitwerken.

Mooi

B en W toetsen het aan gemeentelijke beleid. Zoals aan door de gemeenteraad gestelde stedenbouwkundige kaders, woonagenda, hoogbouwvisie en parkeernormen. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) spreekt over ‘een mooi initiatief’.

Voor de ontwikkeling is het nodig dat ook de gemeente grond verkoopt. Daar staat namelijk het benzinestation op en die grond moet worden gesaneerd. Maar ook verdwijnen er volgens Gordon gras en struiken langs de Sportlaan. “Dat moet gecompenseerd worden. Per saldo is er meer groen en van een betere kwaliteit in dit plan beoogd, doordat tussen het bestaande appartementengebouw en de nieuwbouw een verhoogd groen verblijfsgebied wordt ingericht,” belooft ze.

Buurt informeren

De gemeente en Waterland Real Estate gaan de buurt tijdig bij de plannen betrekken en de mogelijke herontwikkeling vindt met aandacht voor de omgeving plaats, zeggen beide. Waterland Real Estate informeert de omgeving alvast over het b en w besluit de eerste verkenning te omarmen. Na de zomer worden horen omwonenden over de plannen en worden zij er bij betrokken, zegt het bedrijf.

Pas als de ontwikkelaar overeenkomsten met de gemeente sluit, kan die er een project van maken. De volgende stap is de verdere uitwerking van het plan in een concept-startnotitie die te zijner tijd ter inzage wordt gelegd. Daarna moet het bestemmingsplan worden aangepast. Over beide documenten besluit de gemeenteraad als het plan tot ontwikkeling komt.

1 REACTIE

  1. Lijkt me nu geen lekker gebied om te wonen. Het is daar altijd erg druk, maar ja ………?
    En het aantal tankstations in de gemeente worden nu wel steeds minder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.