Nadat zwembad De Meerkamp op 18 mei haar deuren opende voor banen-zwemmen en zwemlessen wordt de openstelling dinsdag 2 juni verder verruimd. Uitgangspunt blijft het protocol verantwoord zwemmen, goedgekeurd door de brancheorganisatie zwembaden en het ministerie van SZW. Het bestaat uit veiligheids- en hygiëneregels, veilige routing en telefonische inschrijving vooraf.

De verruiming van de openstelling biedt deelnemers aan de populaire aquasporten de mogelijkheid weer flink aan hun conditie te werken. Er is een maximum aantal deelnemers per groep en er kan nog niet gedoucht worden. “Onze ervaring van de afgelopen weken is dat mensen vooral heel blij zijn dat ze weer kunnen zwemmen”, zegt manager Marcel van Vendeloo. “Dat het omkleden en douchen nu even anders gaat, vindt niemand een probleem”.

Verenigingen

Zwemverenigingen kunnen hun activiteiten ook weer hervatten, mits zij zich aan het protocol houden. “We weten dat zwemverenigingen staan te popelen om weer te beginnen. We willen natuurlijk wel dat alles veilig is. Daarom gaan we ze begeleiden bij het implementeren van alle regels”.

Er kan nog niet recreatief gezwommen worden. “De 1,5 meter afstand regel en aanvullende regels van de brancheorganisatie en het SZW laten nog geen ruimte voor recreatief zwemmen. Dat vinden we natuurlijk jammer en we blijven op zoek naar mogelijkheden. Voor nu hopen we eerst weer een grote groep trouwe aquasporters terug te zien in ons zwembad”, zegt Marcel van Vendeloo.

Op de website van De Meerkamp www.meerkamp.nl staan route filmpjes, een rooster van de aquasporten en een uitgebreid overzicht van de veiligheidsregels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.