Met het luiden van Amstelveense kerkklokken op tweede Pinksterdag (maandag 1 juni) om 20.00 uur willen Clem Venne, Hugo Kooij en stadsdichter Matthijs den  Hollander een nieuwe fase inluiden in de coronacrisis. Er komt een beetje meer soepelheid, maar tegelijk zijn veel families in Amstelveen zwaar getroffen door het verlies van een dierbare en / of leven in economische onzekerheid, beseft het drietal.

Naar hun mening betekent het klokgelui ‘een boodschap van troost, hoop en kracht’. Deelnemende kerken zijn: de Urbanuskerken in Nes a/d Amstel en Bovenkerk, Kruiskerk, Paaskerk, Titus Brandsma Parochie, Pauluskerk en de voormalige (niet meer als zodanig in gebruik zijnde) Annakerk, waarin tegenwoordig de Naeckte Btouwers zijn gevestigd en waar vier jaar geleden de  300 kilo zware klok werd teruggeplaatst.

Uitzenden

Den Hollander zegt langs de Bovenkerkse Urbanustoren fietsend opeens naar de klokken te verlangen. Volgens hem dringen de tonen ervan diep door in een mens en kunnen zij iets ‘uitzenden van: het komt goed, hou vol, er is iets heel krachtigs in ons.’

Hoewel kerken in principe naar God verwijzen, doelt hij naar zijn zeggen niet op Hem. “Want dat is voor iedereen totaal anders. Maar gewoon: troost en kracht.” Om 12.00 uur klinken ook de testsirenes. www.amstelveenspreekt.nl/klokkenluiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.