Dit jaar geen huurverhoging. Dat is de strekking van een motie die woensdag in de gemeenteraad door Actief voor Amstelveen (AVA), GroenLinks en SP wordt ingediend. Er wordt in gevraagd aan B&W al hun invloed aan te wenden om wooncorporaties en commerciële verhuurders van vastgoed daartoe, desnoods met druk, te bewegen.

Ook de huurprijzen van de gemeentelijke eigendommen moeten worden bevroren, vinden de drie partijen. In Den Haag moeten B&W bij het kabinet en alle politieke partijen volgens hen daarvoor pleiten. In Amsterdam is een dergelijke motie door de gemeenteraad aangenomen, ook met steun van de partijen die in Amstelveen de coalitie vormen (VVD, D66 en PvdA).

Zware gevolgen

De coronacrisis heeft volgens de indienende partijen zware economische gevolgen voor de inwoners. En de huurders betalen volgens de drie fracties nog steeds via o.a. verhuurdersheffing voor de vorige crisis. Per 1 juli mogen de huren volgens het Rijk worden geïndexeerd met 5,1 tot 6,6 procent.

Maar veel Amstelveners kampen nu al met financiële onzekerheden ten gevolge van deze crisis, zeggen AVA, GroenLinks en SP.  “De impact van deze crisis en de financiële gevolgen hiervan zijn voor huishoudens, verenigingen, instellingen, MKB en ZZP’ers, nog niet goed te overzien.”

1 REACTIE

  1. De rest van de partijen moeten dit vooral niet steunen, het is m.n. erg goed voor de verhuurder als er vele huisuitzettingen, faillisementen en daarbij behorende maatschappelijke gevolgen komen. Zijn we nog verder van huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.