In het voormalige V&D-pand in het Stadshart, waar korte tijd het gefailleerde  Hudson’s Bay in zat na een ingrijpende verbouwing, vestigt zich in juni kledingzaak ‘Magazijn 1181’. Volgens Stadshart-wethouder  Herbert Raat wordt het een soort outlet. De onderneming zegt merken te voeren die voorheen verkrijgbaar waren bij V&D, dus in het midden- en niet het topsegment. De gemeente, die er kantoren en een supermarkt (in elk geval retail) in denkt te vestigen, zegt dat eigenaar ASR het gebouw tijdelijk verhuurt.

Herbert Raat

“Voor hoe lang deze tijdelijke huurder in het pand gevestigd blijft is niet bekend”, zegt een medewerkster. Voorlopig zit in elk geval Magazijn 1181 er in, dat er kinder-, dames- en herenkleding in wil verkopen.  Maar op de bovenverdiepingen van het pand zijn ook andere artikelen verkrijgbaar.

Vacatures

Tijdelijk is kennelijk ook het thema van het bedrijf, want het wil elke drie maanden sluiten om het assortiment weer te vernieuwen. Voor de verkoop en andere afdelingen, zoals beveiliging, worden medewerkers gezocht, wat in deze coronatijd niet moeilijk zal zijn. Tot en met augustus denkt met het virus ook bij Magazijn 1181 te maken te hebben. Het lijkt er op dat het voorlopig een outlet wordt door het aanbieden van waar de merken mee zijn blijven zitten. Er worden grote kortingen ingevoerd, waarmee men veel publiek hoopt te trekken, zegt de onderneming.

Te mooi

Naar de mening van wethouder Raat is het pand te mooi om er langdurig de goedkope kledingzaak Magazijn 1181 in te vestigen. Dat zijn nog te plannen van de gemeente noch die van ASR er mee. Het is volgens hem de bedoeling dat er op de onderste twee verdiepingen detailhandel komt er daarboven kantoren. “Maar ik begrijp wel dat ASR nu voor tijdelijk verhuur kiest, want elke euro  die binnenkomt is ook daar welkom.” Hij vreest overigens dat veel winkels het niet zullen redden door de coronacrisis. Zij hadden het al moeilijk en in de coronatijd kreeg het digitaal winkelen een stimulans. “Ik houd eerlijk gezegd mijn hart vast voor de detailhandel, niet alleen in Amstelveen, maar die in heel het land. Er worden veel winkeliers om zeep geholpen.”

4 COMMENTS

 1. Nóg meer kleding in het Stadshart en nóg zo’n goedkope sfeerloze Action-achtige winkel. Jammer.

  De textieindustrie verbruikt mega veel grondstoffen, energie en water, vervuilt het milieu en verwarmt het klimaat. Niet erg duurzaam en dus in strijd met het milieu-, energie- en klimaatbeleid van de gemeente.

  De lonen in de productie zijn erbarmelijk en de marges in de groothandel en retail zijn exorbitant, getuige de rijkdommen die daar worden vergaard.

  Kan en wil iemand uitleggen waarom dat fraaie en goedgelegen gebouw niet geschikt is voor ons gemeentehuis?

  • Helemaal eens met al die negatieve redenen, maar aan de andere kant moet al die kleding dan worden weggegooid? En bedenk dat er ook in Nederland hele groepen mensen zijn, die niet meer kunnen betalen voor hun kleding. Daar het is moeilijk.

 2. Wat een afgang: Een kledingdump in dat prachtige gebouw op die fantastische locatie!

  Het zal mij niet verbazen als Unibail-Rodamco-Westfield er de brui geeft en het winkelcentrum Stadshart zal proberen te verkopen aan vrienden van wethouder Raat. Die krijgen vast wél de kans om er iets van te maken.

 3. Op zich is het concept niet nieuw dit soort outlet stores zijn er overal in bvb Frankrijk of Duitsland en Amerika. In de makelaardij wordt het pand gezien als een “anker”, op anker plekken laat je een goed lopende brand zich vestigen en daaromheen worden andere kleinschalige winkelmerken geplaatst. De anker trekt het publiek aan
  De vraag is of dit bedrijf al een merk is, en het antwoord is “nee”. Groot risico voor de ondernemer, waarschijnlijk weinig verstand van marketing en pull/push effects. Ik ben gaan kijken en de zaak is te triest voor woorden. Het gaat niet eens om wat de zaak biedt maar de verkopers en de assistent manager zijn, naar mijn mening, alles behalve vlot, kundig, klantvriendelijk en passend voor wat dit bedrijf wenst uit te stralen. Jong en hip? Dan moet je echt geen uitgezakte energieloze humeurige mensen in je zaak zetten. De oudere manager met tweekleurig haar zouden ze als je het mij vraagt bij het grof vuil moeten neerzetten jezus wat een hork. Véél succes hoor dat meen ik want het is echt leuk shoppen in dit stadshart maar teleurstellend dat er zo’n zaak zit en dan helemaal met dit soort afgepeigerde uitgezakt personeel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.