Ook de jaarlijkse amateurkunstmarkt, die op zondag 7 juni weer in het Oude Dorp zou worden gehouden, vindt online plaats. De kunstmarkt wordt georganiseerd door Stichting Amsteveense Kunstbelangen (SAKB), ofwel SAKB KunstLokaal.

Op www.kunstmarktamstelveen.nl kan men al veel kramen van amateurkunstenaars bezoeken. Er zijn veel technieken te bewonderen, zoals landschappen in aquarel, tekeningen, keramiek, portretten in acryl, stillevens in olieverf, beeldhouwwerk, macramé kleden en zijdeschilderingen.

Marktsfeer

“De gezellige marktsfeer van voorgaande jaren missen we natuurlijk wel, maar op deze site kan men toch goed zien hoe hoog de kwaliteit is van de deelnemers”, zegt SAKB.

Volgens de stichting is het een echte markt. Wie op een kunstwerk valt, kan dat kopen en ‘mee naar huis nemen’. De kunstenaars zijn daarvoor te benaderen via e-mail of telefoon. Ook als men graag wat informatie wil over de betreffende kunstenaars (‘Hoe heb je dat gedaan?’ ‘Waar kan ik dat zelf leren?’) is contact met hen op te nemen. Deelname aan de markt is nu gratis, men hoeft geen stand te huren en kan zich met één klik aanmelden.

Folder

Bij SAKB KunstLokaal wordt intussen diep nagedacht over de mogelijkheden in september de cursussen weer op te starten, in overeenstemming met de coronamaatregelen. Het bestuur is daarover in nauw overleg met de gemeente over te realiseren aanpassingen.

“Het cursusaanbod ligt klaar. De folder ligt er”, meldt de stichting.

Op www.sakb.nl is vast een passende creatieve cursus en/of workshop uit te kiezen. Misschien is het wel zinvol om dat tijdig te doen, omdat er zeer waarschijnlijk minder cursisten deel kunnen nemen dan in ‘normale’ tijden.

4 REACTIES

  1. Waarom nu niet voor 1 keer de amateurkunstmarkt op het Stadshart? Daar is genoeg ruimte. Vele mensen van het SAKB en andere ZZP ‘ers in de amateurkunst werven daar namelijk vaak hun klantjes.

    • In principe is het Stadshartplein niet geschikt voor zo’n amateurkunst markt. Ze verzuipen daar en de entourage is ronduit waardeloos. Dan is het Oude Dorp veel beter en gezelliger. Het gaat erom dat het juist wel doorgaat en dan is dit een noodoplossing. Trouwens ben je wel eens op die markt geweest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.