Dat Dierentehuis Amstelveen tijdelijk is gesloten kán niet voor een gemeente met meer dan 90.000 inwoners, vindt Actief voor Amstelveen (AVA). Raadslid Jacqueline Höcker daarvan heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan B&W. Het ging b ij de sluiting onder meer om een staflid dat is vertrokken en het gebrek aan tijd om nieuwe mensen op te leiden.

Jacqueline Hocker

Höcker zegt onder meer dat Dierentehuis Amstelveen een belangrijke functie heeft als asiel en pension dagopvang. Her valt onder Regio Noord West. “Juist in deze Coronacrisis worden dieren vanuit het asiel opgehaald maar het gevaar dreigt dat bij het normaliseren na de Coronacrisis de dieren weer worden afgestaan”, zegt het raadslid.  “In de zomer worden weer regelmatig dieren achtergelaten en breekt voor sommige dieren een onzekere tijd aan.”

Accommodatie

Höcker vraagt aan het college van B&W of het ook niet vindt dat juist in deze crisistijd er voldoende en adequate zorg en opvang moet zijn. Zij informeert ook naar het beleid van Regio Nood West, of B&W kans zien het dierentehuis te ondersteunen en of zij inzicht hebben in het aantal nu naar Purmerend en Haarlemmermeer verplaatste dieren. Ook wil zij weten of de opvang in Purmerend en Haarlemmermeer genoeg accommodatie heeft om de dieren een goede en veilige plek te bieden.

Kwaliteit

“De huidige locatie van het Dierentehuis voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen en er is te weinig ruimte”, weet zij.  “Welke mogelijkheden zien Regio Noord West en het college voor een kwalitatief goede locatie voor een Dierentehuis in Amstelveen?” En zij wil weten of het college en Regio Noord West wat dat betreft al concrete plannen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.