Volgens de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) wordt rijp en groen aangenomen als huishoudelijke hulp en is nauwelijks geschoold personeel te krijgen. De gemeente heeft die activiteit aan diverse instellingen uitbesteed, maar volgens AVA leidt de uitvoering ervan tot steeds meer klachten over de respectieve zorgaanbieders. De fractie wil dat B&W er iets aan doen, zegt zij in een nieuwsbrief van de partij.

“We weten dat er een lange wachtlijst is voor huishoudelijke hulp en dat het lastig is geschoold personeel te krijgen”, meldt AVA. “Maar dat neemt niet weg dat helpers gescreend moeten worden en een verklaring omtrent gedrag hebben.”

Mail

Volgens AVA blijkt dat studenten en andere mensen slechts een mail hoeven te schrijven om een baan te krijgen als hulp bij huishouding. “Dat kan toch niet, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Ook horen wij dat uren als “gewerkt” worden geschreven die niet echt geleverd worden.”

Modernisering raadhuis
De partij vraagt zich ook af of de plannen voor modernisering van het raadhuis, waarvoor de gemeenteraad geld uittrok, wel in de huidige vorm moeten doorgaan. Onder meer is het de bedoeling dat flexwerken meer dan nu mogelijk wordt gemaakt. Maar inmiddels heeft de coronacrisis een ander licht op werken gegeven, redeneert AVA. De partij denkt daarbij aan thuis werken, video vergaderen enzovoort. AVA vindt dat B&W dat allemaal serieus mee moet nemen bij de uitwerking van de plannen voor verbouw raadhuis.

2 REACTIES

  1. Goh, AVA komt met wat nieuws! Het lijkt mij dat als de gemeente minimaal betaald voor de huishoudelijke hulp ( haar smoes was altijd conform de cao) je nou niet de beste krachten krijgt en ook niet de beste bedrijven. ) en nu hoor ik ook dat men niet gewerkte uren declareert. ( ook nooit eerder gehoord) . Blijkbaar gaat hier het geloof in de vrije markt niet op bij onze liberalen. Ik dacht altijd dat in die religie door schaarste de prijzen stegen.

  2. Ook vwb het raadhuis heeft AVA gelijk: Dat verouderde en ook qua stijl gedateerde gebouw moet niet (alwéér!) worden verbouwd.

    Het raadhuis moet worden gesloopt en plaats maken voor een fraai gebouw waarvan veel meer mensen plezier nut en kunnen hebben dan nu het geval is. Bijvoorbeeld een hotel met brasserie, vergaderruimten, terrassen en een speeltuin. Alleen de eigenzuchtige bestuurlijke, politieke en bureaucratische elite kan nu genieten van die schitterende locatie, de mooiste van de wijde regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.