Tandartskosten zijn een zaak van de zorgverzekeraar krachtens de Participatiewet. Ook voor minima is daarvoor gemeentelijke bijzondere bijstand niet mogelijk. Rechtspraak bevestigde dat, zo is uit het antwoord op een vraag van de SP te lezen.

Alleen in bijzondere situatie kan de gemeente van die wet afwijken. Namens de SP had burgerraadslid Wil Roode gevraagd waar Amstelveners de regels over tandartsenzorg kunnen lezen. Nergens dus, blijkt uit het antwoord van zorgwethouder Marijn van Ballegooijen, omdat de gemeente er in principe niets mee heeft te maken. Roode had geconstateerd dat in de beleidsverordening van de gemeente er niets over staat.

1 REACTIE

  1. De wethouder heeft formeel gezien wel gelijk, maar dit is wel een erg bot antwoord. De wethouder had tenminste nog wel kunnen toezeggen, dat hij zou proberen die uitzonderlijke gevallen te omschrijven, want tandartshulp kan in uitzonderlijke gevallen zelfs levensreddend zijn. Natuurlijk praten we niet over het feit dat een basistandartszorg gewoon in de basiszorg hoort te zitten, maar zo is nu eenmaal de wet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.