Door de coronacrisis staat ook het internationaal onderwijs onder druk, omdat als gevolg daarvan expats terug worden geroepen gehaald naar hun thuisland. Dat treft op dit moment vooral Amity aan de Amsterdamseweg (oude Van Leergebouw) waar in september nog 160 van de 200 leerlingen aan het nieuwe leerjaar beginnen, zo blijkt uit een brief van onderwijswethouder Frank Berkhout aan de gemeenteraad. Amity komt uit India en is vooral gericht op de Indiase gemeenschap in Amstelveen.

Overigens voldeed de school ook met 200 leerlingen niet aan de voorwaarden om de vierde tranche van de vijf miljoen euro subsidie te krijgen (2,5 miljoen van het rijk en de rest in gelijke parten van Amstelveen en Amsterdam). Amity kreeg tot nu toe in totaal drie miljoen. Voor de laatste tranche zouden er 440 leerlingen moeten zijn.

Intussen mag het reguliere Internationaal Georiënteerd Basisonderwijs (IGBO) zich in groeiende belangstelling verheugen. Voor dit jaar werd gerekend op 48 leerlingen, maar het werden er 64. Normaliter kwamen er twee tot drie kinderen per week bij, dat is door de coronacrisis afgeremd tot zeven in zes weken, maar sinds de scholen weer open zijn worden drie leerlingen per week ingeschreven. Door de virtuele dienstverlening maken ook kinderen in het buitenland gretig gebruik van de IGBO in Amstelveen.

Amity kreeg van het rijk overigens een NOW-bijdrage (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Ook bij ISA (International School of Amsterdam) aan de Sportlaan hebben enkele ouders omdat zij naar uit zijn geroepen hun kinderen van school gehaald, schrijven B&W aan de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.