Er komt waarschijnlijk een hotel, met ruimte voor feesten en partijen, aan de Amsteldijk-Zuid 183. B&W vinden althans dat de plannen die twee inwoners van Nes aan de Amstel hebben voor een zogenaamd ‘boutique hotel’ er goed uitzien. Zij willen een oude boerderij kopen en er zestien á twintig kamers in maken.

De boerderij staat ongeveer op het punt waar de Waver op de Amstel uitkomt. B&W hebben ingestemd met het verder uitwerken van de QuickScan, waarna het bestemmingsplan wordt aangepast, nadat het ter inzage is gelegd.  De gemeenteraad beslist uiteindelijk over het bestemmingsplan.

 Agrarisch bedrijf

Het agrarisch bedrijf van de boerderij verdwijnt dus. Het voorstel is de huidige woning met stallen te slopen en een hotel met restaurantfunctie te bouwen. Een schuur maakt plaats voor een nieuwe woning. De exacte locatie van de woning moet nog worden bepaald: tegen het hotel aan of elders op het terrein.

Uitstraling

Volgens de gemeente past een kleinschalig boutique hotel voor het hogere (zakelijke) segment in de omgeving en is het een welkome aanvulling op overnachtingsmogelijkheden in het buitengebied naast hotelaccommodaties in de stad.

“De eerste indruk van het plan is goed”, zegt wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening en economische zaken.  “Het beoogt een stevig, statig en traditioneel gebouw te worden, passend bij de karakteristieke uitstraling van het gebied.”

Strategie

Het uitgangspunt is dat er niet meer gebouwd gaat worden dan de huidige bebouwing en de zichtlijnen vanaf de Amsteldijk naar het bovenland verbeterd worden. Floor Gordon: “Het initiatief is getoetst aan de door de gemeenteraad vastgesteld nota ‘Accomodatiestrategie en toeristenbelasting’ met een positieve uitkomst. In samenwerking met de initiatiefnemers gaan we het initiatief nu verder uitwerken.”

Samenwerken

Door beperkingen die de provincie op deze locatie aan ontwikkelingen oplegt, kunnen er niet meer woningen worden gebouwd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het bestemmingsplan moeten wijzigen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Dorpsraad Nes a/d Amstel heeft kennisgenomen van het plan en staat er positief tegenover. De toekomstige hoteliers willen gaan samenwerken met lokale ondernemers, scholen en met Ons Tweede Huis dat ook aan de Amsteldijk Zuid is gevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.