Veertig jaar lang deed de gemeente er eigenlijk niets aan, maar op het moment dat men het huis wilde verkopen, moest zij eigenlijk om dat mogelijk te maken het bestemmingsplan voor de Legmeerdijk 220B wijzigen. Het huis lag altijd als bedrijfswoning op de grond van een glastuinbouwbedrijf, maar aan die onderneming was een einde gekomen. De bedrijfswoning stond er eigenlijk illegaal, buiten de lintbebouwing, waar huizen ongewenst zijn.

Legalisatie past daar niet in het geldende bestemmingsplan, maar de gemeente trad nooit handhavend op. Tegen die achtergrond vond zij het niet gepast dat nu opeens wel te doen, vandaar dat het pand alsnog een woonbestemming krijgt. “is het net onze fout als een woning veertig jaar lang er illegaal staat en er wordt al die tijd niet gehandhaafd”, vroeg raadslid Looze van GroenLinks donderdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

Gebeurd

Wethouder Floor Gordon sprak van een schrijnende situatie en zei de hopen dat door het nu maar legaliseren van het huis, waardoor het op de markt kan worden aangeboden, geen precedent wordt geschapen. “We hebben het gewoon laten gebeuren”, verzuchtte ze. “Maar je kunt je afvragen of het nu nog acceptabel is te gaan handhaven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.